Posts Tagged ‘Viaconto’

Långivaren Viaconto som erbjuder snabblån i form av smslån och webblån utökar öppettiderna

Viaconto är en långivare i smslånebranschen. Nu satsar man vidare och utökar tillgängligheten till tjänsten. Numera är öppettiderna:

Vardagar 08:30 – 20:00
Lördag 10:00 – 16:00
Söndag stängt

Tillgängliga lånebelopp hos Viaconto

Hos Viaconto kan du låna beloppen:

 • Lån 1000 kr
 • Lån 2000 kr
 • Lån 3000 kr
 • Lån 4000 kr
 • Lån 5000 kr
 • Lån 6000 kr

Kostnadsfritt för förstagångslånare

För smslån och internetlån upp till fyra tusen kronor så är det kostnadsfritt för en ny låntagare att teckna ett lån hos Viaconto.

Till Viaconto.
Viaconto återupptar att ge ut snabblån till personer med betalningsanmärkning

Viaconto, ett av de företag vi jämför priser och kostnader på för mobillån och webblån, går nu tillbaka till att i vissa fall bevilja snabblån till personer som har en betalningsanmärkning. För ungefär ett halvår sedan upphörde Viaconto att bevilja lån till personer med betalningsanmärkning, men nu går man alltså tillbaka till sin tidigare policy och beviljar lån till personer med betalningsanmärkning. Låntagaren måste dock uppfylla övriga kriterier hos Viaconto.

Till Viaconto.
Viaconto sänker priset på tusenkronorslån för nya kunder till 0 kr

Om du vill låna 1000 kr eller 1500 kr kan du nu göra det hos Viaconto till ingen kostnad alls. Erbjudandet gäller för nya kunder. Redan befintliga kunder betalar enligt standardprislistan. Ett tusenkronorslån kostar 150 SEK om du är en befintlig kund.

Förbättrad ansökningsprocess

Viaconto har även förbättrat ansökningsprocessen för mobillån och webblån. Numera får man besked direkt efter ansökan om man har klarat kreditprövningen eller inte.

Ansök om smslån och internetlån mha e-legitimation

Viaconto har även infört möjlighet att ansöka om snabblån med e-legitimation. Detta förenklar låneansökningsprocessen och uppskattas av många kunder.

Till Viaconto.
Viaconto slutar med att ge ut lån till personer med betalningsanmärkningar

De personer som har betalningsanmärkningar har oftare svårare att teckna ett mobillån eller webblån. En av de långivare som ställt ut lån till personer med betalningsanmärkningar tidigare är Viaconto. Nu slutar Viaconto med att godkänna lån till personer med betalningsanmärkningar.

Anledningen till att Viaconto stänger ned möjligheten för personer med betalningsanmärkningar att teckna minilån och snabblån är att mängden ansökningar där låntagarna har för låg kreditvärdighet har ökat.

Viaconto ger ut smslån och internetlån lån på 1000 kr, 2000 kr, 3000 kr, 4000 kr och 5000 kr.

Till Viaconto.
Viaconto – ny långivare med i jämförelsetabellen

Viaconto ger sig in på den svenska marknaden för snabblån och mikrolån. Med ett aggressivt erbjudande och relativt låga kostnader kan Viaconto säkert kapa åt sig marknadsandelar. Viacontos huvudägare finns sedan tidigare i andra länder (Lettland, Litauen, Tjeckien och Polen). Nu är det alltså dags för Sverige.

ViaConto Sweden AB heter själva företaget som ingår i den snabbväxande VIA SMS-gruppen som grundades i Lettland år 2008. Företagets huvudsakliga affärsverksamhet utgörs av mikrokrediter till konsumenter.

Viaconto erbjuder lån på 1000 kr, 2000 kr, 3000 kr, 4000 kr och 5000 kr. Lånebelopp för en förstagångskund är max tretusen kronor.

Lånevillkor Viaconto

Följande lånevillkor gäller för smslån och webblån hos Viaconto:

 • Över 18 år
 • Folkbokförd i Sverige med en fast adress
 • Ej skyddad identitet
 • Ej satt under förvaltarskap
 • Sammanräknad deklarerad inkomst över 25 000 kr
 • Ingen aktiv skuld hos Kronofogden eller misskötta betalningar hos andra kreditgivare
 • Inneha eget privatkonto i svensk bank
 • Inneha på Låntagaren registrerat mobiltelefonnummer

Till Viaconto.