Posts Tagged ‘säkerhet’

Bluestep – en långivare som accepterar fler som låntagare, även dig som har betalningsanmärkning

Bluestep kallar sig för specialistlångivare och det ligger något i den benämningen. Bluestep accepterar fler personer som låntagare jämfört med traditionella långivare som till exempel SEB, Swedbank och Handelsbanken.

Även personer med betalningsanmärkning kan teckna ett lån hos Bluestep. För att få lån hos Bluestep krävs dock att du har en fastighet som säkerhet.

Vad gäller bolån kan du teckna ett lån till din befintliga fastighet eller ett nytt boende. Bluestep behöver inte veta vad du ska göra med pengarna.

Till Bluestep.

Mer information om Bluestep.
Bilpant – snabblån med bilen som säkerhet

Bilpant är en långivare som är lik många av de andra långivare av snabblån och privatlån som vi jämför här.

Det som utmärker Bilpant är att man tecknar lånet med en bil som säkerhet. Man kan inte ha andra lån på bilen, bilen måste alltså vara obelånad.

Som låntagare kan man låna från 5000 kr upp till 25000 kr i 30, 60 eller 90 dagar hos Bilpant. Och det går att låna hos Bilpant även om man har betalningsanmärkningar (men du måste alltså ha en bil som säkerhet för att få låna).

Olika avgifter hos Bilpant

  • Ränta
  • Uppläggningsavgift
  • Aviavgifter

När man tecknar ett lån hos Bilpant anges samtliga dessa lånekostnader.

Om man “kommer på grön kvist” igen så kan man slutbetala lånet utan extra avgifter hos Bilpant.

Till Bilpant.
Ny långivare med i kostnadsjämförelsen över lån – OK Money

[UPPDATERING]
OK Money har bytt namn till Lånbutiken.

Läs mer om Lånbutiken.
[UPPDATERING]

En ny långivare är med i vår kostnadsjämförelse av lån. Webbplatsen heter OK Money och bakom webbplatsen finns Risicum. OK Money står sig bra i konkurrensen och erbjuder lån till låga kostnader för de flesta lånebelopp.

Risicum Capital AB (tidigare Risicum Capital Sweden AB) grundades under år 2007. De har beviljat snabblån sedan dess till svenska medborgare som varit 20 år och i övrigt haft en hygglig ekonomi.

OK Moneys erbjudande kring snabblån

OK Money har ett mångsidigt urval av sms-lån och du kan låna mellan 500 och 10 000 kr utan säkerhet och får ett preliminärt lånebeslut direkt på internet eller via mobilen.

Mobillån och internetlån på upp till 2000 kr kan beviljas av OK Money till en person som är 18 år gammal, varit folkbokförd i Sverige i minst 2 år och inte har en betalningsanmärkning hos kronofogden. För lån över 2000 kr krävs minst 20 års ålder. OK Money gör också en kreditupplysning för alla nya kunder.