Posts Tagged ‘ränta’

EasyCredit utökar med lån mellan 4000-10000 kr och tar bort avgiften

EasyCredit är en av långivarna av mobillån och webblån som vi jämför på den här sajten och våra systersajter (se länkar i högerkolumnen för att ta dig vidare till andra lånebelopp och motsvarande räntor och avgifter för snabblån).

EasyCredit utökar låneutbudet med lån 4000 kr, lån 5000 kr, lån 6000 kr och uppåt till 10000 kr. Ansökningsavgiften på 25 kr som man hade tidigare har också tagits bort. Det betyder att samtliga kunder numera ansöker om lån utan ansökningsavgift. Tidigare erbjöd man lån på 500 kr, 1000 kr, 2000 kr och 3000 kr.

Långivaren Easycredit har funnits sedan 2006 och var bland de första i Sverige på marknaden för snabblån och snabba krediter. EasyCredit har ungefär 50 000 snabblånekunder. Det finns inga dolda kostnader, alla avgifter redovisas på webbplatsen. Låneansökningen är kostnadsfri.

Till EasyCredit.
Ledare med upprop för undervisning i privatekonomi för att minska behov av skuldsanering och den ökande trenden mer fler i skuldträsk

Helsingsborgs Dagblads ledare manar till att fler ska diskutera ökande problem med skuldsanering och många personer i det så kallade skuldträsket.

Att fler hamnar i sitautioner där man har svårt att betala sina skulder beror ofta på för hög konsumtionstakt och i många fall lån med höga räntor. Snabblån i form av webblån och smslån är snabba att teckna och dessa kan vara en bidragande orsak till att fler personer behöver skuldsanering.

Undervisning i privatekonomi i skolan lyfts fram som en viktig faktor att minska problemen liksom skärpta regler för kreditprövning i samband med mobillån och internetlån.

Läs ledaren i artikeln Våga prata om det.
Pengos utökar med lån på 5000 kr

Hos Pengos kan man ta SMS-lån och webblån sedan en lång tid tillbaka. Tidigare kunde man låna 500 kr, 1000 kr, 2000 kr, 3000 kr och 4000 kr. Nu utökar man med tusen kronor till med mobillån och internetlån på 5000 kr.

Lånevillkor SMSlån hos Pengos

För att få teckna ett lån på 5000 kr måste man uppfylla Pengos allmänna lånevillkor och dessutom ha lånat 4000 kr tidigare. För webblån tillkommer det inga avgifter med för smslån kostar varje sms 15 SEK. Du måste betala tillbaka lånet i sin helhet inom 30 dagar från det att du blivit beviljad lånet. Det inte är möjligt att dela upp betalning på lån från Pengos.

Skatteavdrag i din årliga deklaration

Räntan man betalar för webblånet eller smslånet hos Pengos är avdragsgill. Pengos hade tidigare avgifter, men det har man tagit bort och nu betalar man endast ränta (obs! det tillkommer en avgift för varje sms om man tar mobillån eller smslån). Detta betyder att du vid din årliga deklaration kommer att få ett skatteavdrag på 30% för ditt lån.

Till Pengos.