Posts Tagged ‘betalningsanmärkning’

Kreditgivaren Snabbfinans utökar med högre lånebelopp

Snabbfinans, som är en långivare inom snabblån och webblån, utökar sitt låneerbjudande med fler lånebelopp. Tidigare kunde man låna mellan 1000 till 3000 tusen kronor hos Snabbfinans.

Numera kan man teckna lån på 4000 kr, lån på 5000 kr och lån på 6000 kr också. I likhet med många andra långivare inom smslån och webblån så utökar nu alltså även Snabbfinans de olika belopp man låna.

Detta händer om man inte betalar tillbaka smslånet till Snabbfinans i tid

Har betalning av snabblånet/smslånet inte mottagits i tid utgår en dröjsmålsränta på mobillånet/Internetlånet med 3% per månad. För en icke fullgjord och förfallen betalning skickas dessutom en skriftlig påminnelse till Låntagaren där en påminnelseavgift på 60 kr utgår.

Har betalning inte skett efter den första påminnelsen har långivaren, dvs Snabbfinans, rätt att överlämna ärendet till inkasso. Låntagaren är då skyldig att ersätta Långivaren/Snabbfinans för inkassokrav med 180 kr samt för upprättande av amorteringsplan med 150 kr.

Har betalning inte skett efter inkassokravet har långivaren/Snabbfinans rätt att efter 10 dagar överlämna ärendet till Kronofogdemyndigheten för en ansökan om betalningsföreläggande. Låntagaren är då skyldig att ersätta Långivaren/Snabbfinans för ansökningsavgiften på 300 kr samt för ombudsarvodet på 340 kr.

Om Långivaren/Snabbfinans får ett utslag från Kronofogdemyndigheten avseende den ingivna ansökningen om betalningsföreläggande registreras detta utslag som en betalningsanmärkning hos Kreditupplysningsföretagen (till exempel UC). En betalningsanmärkning finns registrerad i minst 3 år och påverkar låntagaren kreditvärdighet negativt (det blir svårt att teckna andra lån, teckna mobilabonnemang och en massa annat krångel).

Se därför till att du kan betala tillbaka lånet i tid. Om du inte kan betala, teckna inte lånet…

Till Snabbfinans.


Snabbfinans
SMS Kredit sänker kraftigt kostnaden för sina SMS-lån

Långivaren SMS Kredit gör en rejäl sänkning på sina snabblån och smslån. Ungefär 25% sänks räntekostnaden/avgiften på de korta krediterna som SMSkredit ställer ut till låntagare i Sverige. Med den sänkningen tar SMSkredit upp kampen om snabblånekunderna i Sverige.

SMS kredit erbjuder nedanstående lån:

 • Lån 1000 kr
 • Lån 2000 kr
 • Lån 3000 kr
 • Lån 4000 kr
 • Lån 5000 kr

Grundkrav för att teckna lån hos SMS kredit

 • Låntagaren ska ha en årsinkomst över 50 000 kr (du ska kunna styrka din inkomst med ett intyg och/eller med lönespecifikationer)
 • SMSkredit kan godkänna ansökningar fastän du har betalningsanmärkningar men låntagaren får inte ha något negativt skuldsaldo.
 • Låntagaren är minst 18 år
 • Låntagaren är svensk medborgare

Till SMS Kredit.
Ellos Privatlån med i våra jämförelsetabeller över snabblån och privatlån

Nu utökar vi listorna med kreditinstitut, långivare och banker som erbjuder snabba krediter i form av snabblån och privatlån via internet och mobil (och ofta även papper…). Den nya långivaren heter Ellos Privatlån.

Våra jämföreslsetabeller på denna webb och våra systersajter med andra lånebelopp (se lista med systersajter i högerkolumnen) har nu med Ellos Privatlån. Här jämför vi Ellos Privatlåns avgifter och räntor med övriga konkurrenter inom lånebranschen.

Ingen uppläggningsavgift, inga aviavgifter

Det som utmärker Ellos Privatlån från andra liknande långivare är att de INTE har någon uppläggningsavgift för sina snabblån och privatlån. De har heller inga aviavgifter i samband med månadsbetalningar av lånet.

Betalningsanmärkningar accepteras inte

Återbetalningstiden är mellan 1 till 5 år hos Ellos Privatlån. Om man har betalningsanmärkningar sedan tidigare är det igen idé att söka om ett lån hos Ellos Privatlån eftersom man inte accepterar låneansökningar där låntagaren har betalningsanmärkningar.

Till Ellos Privatlån.
Bilpant – snabblån med bilen som säkerhet

Bilpant är en långivare som är lik många av de andra långivare av snabblån och privatlån som vi jämför här.

Det som utmärker Bilpant är att man tecknar lånet med en bil som säkerhet. Man kan inte ha andra lån på bilen, bilen måste alltså vara obelånad.

Som låntagare kan man låna från 5000 kr upp till 25000 kr i 30, 60 eller 90 dagar hos Bilpant. Och det går att låna hos Bilpant även om man har betalningsanmärkningar (men du måste alltså ha en bil som säkerhet för att få låna).

Olika avgifter hos Bilpant

 • Ränta
 • Uppläggningsavgift
 • Aviavgifter

När man tecknar ett lån hos Bilpant anges samtliga dessa lånekostnader.

Om man “kommer på grön kvist” igen så kan man slutbetala lånet utan extra avgifter hos Bilpant.

Till Bilpant.
SMS Kredit ändrar avgiftsstrukturen och utökar med fler snabblån

Kreditinstitutet SMS Kredit ändrar om i sina kostnader för snabba krediter (SMSlån och Internetlån). SMS Kredit har nu en uppläggningsavgift på 80 kr för snabblån på mellan 1000-5000 kr med 30 dagars återbetalningstid och 90 kr (2×45) för 60-dagarslån på mellan 5000-8 000 kr samt 135 (45×3) för 90-dagarslån på mellan 5000-10 000 kr.

Tidigare hade SMS Kredit en ansökningsavgift men den är nu alltså inbakad i den andra kostnaden i och med att totalkostnaden för de snabba krediterna inte har förändrats. Tidigare hade SMS Kredit smslån på mellan 1000-5000 kr, men nu kan man alltså låna upp till 10 000 kr hos SMS Kredit.

OK med betalningsanmärkningar hos SMS Kredit

SMSKredit är en av de långivare som “släpper igenom” ansökningar från personer med betalningsanmärkning. Självklart måste man ha en ordnad ekonomi även hos SMS Kredit för att teckna ett SMSlån, men en betalningsanmärkning innebär inte ett automatiskt nej.

Till SMS Kredit.
Snabbfinans, ny kreditgivare som erbjuder snabblån som är med i våra jämförelsetabeller över webblån och mobillån

Snabbfinans heter den senaste långivaren vi tagit in i våra tabeller med jämförelser över Sveriges bästa mobillån, smslån och Internetlån. I jämförelsetabellerna kan du enkelt och översiktligt jämföra kostnader för lån, avgifter och räntor från de olika kreditgivarna.

Snabbfinans erbjuder sina låntagare webblån och smslån på 1000 kr, 2000 kr och 3000 kr. Att ansöka om ett lån kostar inget. Om man har en betalningsanmärkning är det ingen idé att ansöka om ett lån. Se fler lånevillkor från Snabbfinans nedan.

Företaget bakom Snabbfinans heter S&A Sverige AB.

Lånevillkor för smslån och internetlån hos Snabbfinans

 • Snabbfinans beviljar bara ett lån i taget (man måste alltså ha betalat tillbaka ett lån från Snabbfinans innan man kan ansöka om ett nytt).
 • Snabbfinans gör detaljerade kreditupplysningar och individuella kreditbedömningar när man ansöker om ett snabblån. Detta innebär att Snabbfinans väger ihop ekonomisk information från den sökande personen och extern information från olika källor med eventuell intern information och tidigare lånehistorik och betalhistorik (om man är återkommande kund) för att göra en så korrekt bedömning som möjligt av låntagarens återbetalningsförmåga.
 • Snabbfinans beviljar inte lån till personer som har en eller flera betalningsanmärkningar, skuldsaldo hos Kronofogden, pågående utmätning, skuldsanering eller annat som kan indikera oförmåga att betala tillbaka ett lån i tid.
 • Snabbfinans beviljar inte lån till personer under 20 år eller personer som på annat sätt är omyndiga.
 • Snabbfinans beviljar snabblån till personer som har en fast adress och är folkbokförda i Sverige.
 • Låntagaren ska ha minst 150 000 SEK i taxerad inkomst.
 • Låntagaren som ska teckna ett mobillån eller webblån hos Snabbfinans behöver ha ett mobilabonnemang.

Snabbfinans
Ny lånewebbplats, Nanoflex, med i jämförelselistan

Hos långivaren Nanoflex kan man låna mellan 500 kr och 4000 kr och du kan själv välja återbetalningsperioden till mellan 15 och 55 dagar. Kostnaden och räntan för lånet visas snabbt i lånefunktionen som man hittar på Nanoflex webbsida.

Nanoflex kallar sina lån för korttidslån. Andra vanliga namn på korttidslån är exempelvis smslån, sms-lån, snabblån, privatlån, mikrolån, internetlån, expresslån och telefonlån.

Lånevillkor hos Nanoflex

 • Låntagaren får pengarna samma dag (under arbetsdagar månag-fredag)
 • Låntagaren väljer återbetalningsdag, 15-55 dagar
 • Kostnadsfri ansökan
 • Kreditgivaren Nanoflex tar ingen UC
 • Låntagaren är 20 år gammal eller äldre
 • Låntagaren ska ha varit folkbokförd i Sverige sedan minst 2 år tillbaka
 • Låntagaren får inte ha några betalningsanmärkningar
 • Kredittagaren ska ha en sammanlagd deklarerad årsinkomst på minst 50 000 kr.

Till Nanoflex.
Exempel på långivare som kan ställa ut lån trots betalningsanmärkning

Vissa långivare och kreditgivare som ger ut snabblån i form av webblån och smslån säger blankt nej till låntagare som har en betalningsanmärkning och vill teckna ett snabbt lån.

Det finns dock vissa andra kreditgivare som ser på låntagarens ekonomiska situation på ett lite mer nyanserat sätt och inte bara tittar på om man en betalningsanmärkning eller inte. Vanligt är då att man undersöker om personen som ska teckna ett lån har ett negativt skuldsaldo eller inte. Med negativt skuldsaldo menas att det skuldsaldo man har hos kronofogden inte är negativt.

Exempel på långivare som accepterar betalningsanmärkningar

Några av de långivare som vi skrivit om den senaste tiden är exempel på kreditgivare som kan ställa ut lån till låntagare med betalningsanmärkning är till exempel:
Långivaren Nettofinans ändrar till låneperiod/återbetalningstid på 1-5 år och utökar med lån upp till 15000

Nettofinans har tidigare varit med i jämförelselistorna på lana2000.se och lana3000.se och där jämförts med snabblån från andra kreditgivare.

Nu utökar Nettofinans utbudet och ändrar delvis om det så att man nu erbjuder återbetalningstider på mellan ett till fem år. Samtidigt utökas de olika belopp som man kan låna. Numera går det bra att låna från 1000 kr upp till 15000 kr.

Avgifter hos Nettofinans

Uppläggningsavgift: 0 kr
Årsavgift: 150 kr
Aviseringsavgift: 0 kr
Påminnelseavgift: 50 kr
Förseningsavgift: 150 kr
Inkassokrav: 160 kr

Lånevillkor hos Nettofinans

 • Låntagaren är mellan 20 och 60 år
 • Låntagaren har en årsinkomst av tjänst (anställd, egenföretagare, projektanställning, vikariat mm.) eller pension på lägst 150 000 kronor.
 • Låntagaren kan ha betalningsanmärkningar men får inte ha något skuldsaldo.
 • Låntagaren är skriven i Sverige.

Till Nettofinans webbplats.
Viaconto återupptar att ge ut snabblån till personer med betalningsanmärkning

Viaconto, ett av de företag vi jämför priser och kostnader på för mobillån och webblån, går nu tillbaka till att i vissa fall bevilja snabblån till personer som har en betalningsanmärkning. För ungefär ett halvår sedan upphörde Viaconto att bevilja lån till personer med betalningsanmärkning, men nu går man alltså tillbaka till sin tidigare policy och beviljar lån till personer med betalningsanmärkning. Låntagaren måste dock uppfylla övriga kriterier hos Viaconto.

Till Viaconto.